Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл – про Миколу Романюка
Новини

Владика Михаїл – про Миколу Романюка

Колишній міській голова Микола Романюк та митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський на прохання ЗМІ з нагоди першої річниці упокоєння луцького міського голови (3 лютого 2017 р.) поділився спогадами про нього.

Зокрема, високопреосвященний сказав: «Це людина, яка проявляла себе в різних іпостасях державного служіння. Але на якому б рівні наші стосунки не перетиналися – між Церквою і ним як посадовою особою, – я завжди відчував розуміння, він завжди мав бажання допомогти. Чи це в пораді, чи це в якійсь позиції, чи це в матеріальній підтримці певних церковних проектів… Пам’ятають його лучани як людину, яка турбувалася про місто. Як людину, яка бачила місто європейським. Як людину, яка бачила місто частиною єдиної України, а не „Західна – Східна“. Зокрема, його проект підписання договору між Волновахою і Луцьком дав поштовх, що ми сьогодні в тому місті будуємо храм. Храм, який буде поєднувати. Ми назвали цей проект „Луцьк – Волноваха: збудуємо храм разом“. Храм на честь святителя Миколая, на честь небесного покровителя Миколи Ярославовича», – зазначив керуючий нашою єпархією.

2 лютого 2018 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери