Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЩо думає владика про «послаблення» Великого посту
Новини

Що думає владика про «послаблення» Великого посту

4 березня 2018 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлин інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл висловився щодо так званого вибіркового дотримання посту та дав рекомендації тим, хто неуважно молиться. Проповідь архієрей виголосив наприкінці недільної Божественної Літуругії в кафедральному соборі Святої Трійці.

Дехто вважає, що можна належно постити лише в окремі дні Великого посту, стверджує високопреосвященний. Наприклад, у перший і останній тижні. Але «немає написано, що якісь є особливі дні, а якісь – неособливі. Є піст. І в ньому треба боротися кожен день. Не перший тиждень і останній, а кожен. Кожен тиждень, кожен день. Це кожен день боротьба до повної перемоги», – впевнений керуючий єпархією.

І не можна зупинятися, коли щось не вийшло. Адже диявол постійно спокушає, і не треба йому піддаватися. Щось не вдається – залиш це, а потім повернешся і завершиш почате. «Читаєш молитву і загубив. От згубив її. І ти думаєш, а що далі робити? В такий момент треба залишити ту молитву, пропустити. Починайте з наступної. Прочитали всі, поверніться до цієї, на якій ви зупинилися», – дає пораду владика.

Митрополит Михаїл також нагадав, що піст – це, в першу чергу, молитва, а другий тиждень – «це ще не кінець посту. Це процес, який тільки починається і набирає обертів».

5 березня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери