Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини«Волинські єпархіальні відомості»: у піст, але різнобарвно
Новини

«Волинські єпархіальні відомості»: у піст, але різнобарвно

Березневе число «Волинських єпархіальних відомостей»

Вийшло березневе число офіційного видання єпархії, яке, як завжди, розповідає і про церковне життя нашого краю за місяць, і порушує актуальні духовні питання.

Номер за номером, рік за роком ми публікуємо тлумачення священика Андрія Хромяка, кандидата богословських наук, на тексти Святого Письма – глава за главою, рядок за рядком. Цього разу отець роз’яснює три стихи з Книги Буття. Тож читайте його допис «Молитва Ноя за Яфета» у рубриці «Пізнаємо Біблію».

Цей же автор веде рубрику «Відповідь богослова». У Великий піст як ніколи важливо вибачити нашим кривдникам і попросити прощення за досади, скоєні нами. Тож запитання особливо на часі: «Як позбутися від образи, яку тобі завдала близька людина?» І відповідь душпастиря – коротка й чітка.

Як відомо, православне мистецтво глибоко символічне. Але є сакральні твори, котрі особливо просочені символізмом, і щоб розібратися в них, потрібна допомога фахівця. Тож завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва «розкладає по поличках» надзвичайно насичений знаменнями образ – «Христос у потирі».

«Українці в Литві» – стаття Віталія Клімчука у рубриці «Одновірці за кордоном». Як розбудовують Київський Патріархат співвітчизники в цій прибалтійській країні? Які в них успіхи? Які труднощі? В усякому разі, підтримаймо їх молитвою.

На сторінках газети Ви знайдете чимало й інших цікавих публікацій.

Нагадаємо, що «Волинські єпархіальні відомості» можна одержувати у найближчому храмі, монастирі нашої єпархії або передплатити в будь-якому відділенні «Укрпошти» на території Волинської області. Основні дописи розміщено на єпархіальному сайті Pravoslaviavolyni.org.ua, у розділі «Статті». Також є можливість читати видання в PDF на єпархіальному сайті за адресою Pravoslaviavolyni.org.ua/vyev.

12 березня 2018 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери