Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини«Пасха – це ж Христос воскрес», – архієрей
Новини

«Пасха – це ж Христос воскрес», – архієрей

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина з сайта Рravda.lutsk.ua Напередодні Світлого Воскресіння Христового митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповів інтернет-виданню «Волинська правда» про відзначення Великодня, звичаї та традиції, організацію першого міського молитовного сніданку, будівництво храму у Волновасі.

Зокрема, владика пояснив, що святкуванню Пасхи передує Великий піст, під час якого людина духовно готує себе до «торжества із торжеств». І саме за станом душі можна визначити, як готовий ти зустріти Великдень.

«Якщо для тебе свято, першою чергою, це застілля (поїхати до батьків, до родичів, на могилку сходити, порадіти, посвяткувати та відпочити), – це не духовна радість. Це – звичай, якого слід дотримуватися, і для тебе це, за великим рахунком, свято стола. А коли відчувається, що Пасха – це ж Христос воскрес, то це вже інша справа. І якщо для тебе Пасха – це Воскресіння Христове, значить постився вже добре. А вже решта – це те, що цю радість доповнює. Доповнює, зокрема, звичаями і традиціями», – розповів високопреосвященний.

Повністю інтерв’ю можна прочитати ось тут.

10 квітня 2018 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери