Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНа Ковельщині проходять заходи на підтримку єдиної Церкви
Новини

На Ковельщині проходять заходи на підтримку єдиної Церкви

22 квітня 2018 р. Флешмоб у с. Любитів. на підтримку державних звернень з проханням надати Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні. Кадр з відео протоієрея Івана Оринчака.

Парафії Ковельського районного деканату проводять акції на підтримку звернень Церков і вищих державних органів нашої країни до Вселенського Патріарха з проханням надати Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Після завершення Богослужіння парафіяни разом із настоятелями просять у Всевишнього благословіння на створення єдиної Православної Церкви в Україні. Цю молитву записують на відео з розміщенням на сторінках священиків, громад у «Фейсбуці».

Як розповів декан протоієрей Іван Бонис, це триватиме й надалі, адже питання актуальне.

У той же час протоієрей Матвій Олійник, настоятель парафії Великомученика і цілителя Пантелеймона селища Люблинець, закликав усі громади долучитися до цього: «Було б непогано кожній парафії промовити: „Господи, благослови Україні єдину Помісну Православну Церкву!“. Адже в московських церквах глухо замовчують і не благословляють людям навіть думати про це», – зазначив священик.

23 квітня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Іван Бонис, Протоієрей Матвій Олійник
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери