Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЩо каже Церква про трансплантацію органів
Новини

Що каже Церква про трансплантацію органів

Протоієрей Михайло Бучак. Світлина з сайту volyn24.com.

Головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак прокоментував прийняття Верховною Радою України Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони здоров’я і трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людини».

На прохання інтернет-видання «Волинь24» (volyn24.com) о. Михайло, зокрема, зазначив, що такий нормативно-правовий акт має право на життя. Але за умови, що при його застосуванні дотримуватимуться норми християнської моралі. Інакше, побоюється душпастир, законом можуть прикривати недобрі наміри впливові люди. Це наче ніж, яким можна відрізати хліб і поділитися ним із нужденним, а можна тим же ножем і вбити.

Варто нагадати, що у 2001 р. ювілейний Помісний Собор Київського Патріархату прийняв декларацію «Церква і світ», де зазначено: «Церква вважає, що органи людини не можуть бути предметом купівлі-продажу. Пересадка органів живого донора може бути у випадках добровільного самопожертвування заради спасіння іншої людини. В такому випадку згода на експлантацію (вилучення органа) стає виявом любові і співстраждання. Морально неприпустима трансплантація, яка безпосередньо загрожує життю».

До речі, минулого року цій темі було присвячено одну з єпархіальних телепередач «Що каже священик». Випуск можна переглянути ось тут.

22 травня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Луцький районний деканат, Протоієрей Михайло Бучак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери