Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква не повинна втручатися в життя людей, але мусить задавати тон
Новини

Церква не повинна втручатися в життя людей, але мусить задавати тон

Архімандрит Константин (Марченко). Світлина з сайта Volynnews.com

З нагоди 1030-ї річниці хрещення Русі-України декан монастирів та прес-секретар єпархії архімандрит Константин (Марченко) розповів про сучасний стан Церкви та як змінилося сприйняття віри з часом. Про це отець Константин говорив із журналістом інтернет-видання «Волинські новини».

Зокрема, душпастир наголосив на проблемах, які сьогодні існують у духовному житті. Благочинний переконаний, що сучасна молодь не терпить фальші. Тож коли вона відчуває, що духівник лукавить, то перестає ходити до нього.

Але найгірше, коли усіх «влаштовує “хрещально-поховальний кооператив”: людину після народження принесли в храм похрестили, далі він раз прийшов повінчався, і в кінці його похоронили», – переконує чернець. Або ж сьогодні дуже часто йдуть до храму, бо так модно.

Найстрашніше, коли така модель відносин влаштовує не лише прихожан, а й духовенство. «Втім, це самообман, адже Христос створив Церкву, щоб дбати про людей та наповнювати їхнє життя духом, щоб люди жили радісно та бачили перед собою пріоритети. Церква не має вмішуватися у життя людей, але мусить задавати тон», – упевнений архімандрит Константин.

30 липня 2018 р. Інші новини за рубриками: Архімандрит Константин (Марченко)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери