Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАрхімандрит Константин: не бабуся винна, а духівник
Новини

Архімандрит Константин: не бабуся винна, а духівник

Прес-секретар єпархії архімандрит Константин (Марченко) Прес-секретар єпархії архімандрит Константин (Марченко) прокоментував марновірну поведінку старенької жінки з Луцька, про яку написали волинські ЗМІ.

За повідомленням інтернет-видання «Конкурент» (konkurent.in.ua), аби піти до церкви, бабуся щоранку виходить... через вікно, куди підставляє драбину. Вона принципово не користується дверима під'їзду, адже там стоїть кодовий замок. Кодовим замком жінка поважного віку не користується, бо переконана, що «це від сатани».

Із цього приводу о. Константин сказав таке: «Ще в Старому Заповіті пророк Осія говорив: „Погине народ Мій через те, що не має знання“. І трішки нижче: „Уста священика знання стережуть“. Бабуся ні в чому не винна, а от до її провідників питання виникають. Очевидно, що ті, кому вірить ця бідолашна вірянка (на жаль, таких багато), і самі толком не читали ані Євангелія, ані святих отців, які і є всією красою Православ'я. І ця краса та глибина віри – не в страшилках про коди, прокляття і так далі. І Господь, і Його послідовники – отці Церкви – вчать про велику любов Божу, про милосердя. Вони показують, як людині вирватися зі страхів і переживань, як побороти в собі залежності, фобії й упередження. Господь не хоче тримати людину в страху, а навпаки – наповнює людське серце відвагою й упованням, що “якщо Бог за нас, то хто проти?”. Що якщо ми з Богом, то нам нема чого боятися, тим більше коду на дверях. Сумно за бідну людину. Очевидно, вона щиро довірилася своїм лжепроповідникам».

14 вересня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Архімандрит Константин (Марченко)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери