Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЩо пропонує владика Михаїл духовенству УПЦ (МП)
Новини

Що пропонує владика Михаїл духовенству УПЦ (МП)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич)

У зв’язку з наближенням визнання автокефалії Українського Православ’я митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до кліриків єпархій УПЦ (у єдності з Московським Патріархатом), що діють у нашій області.

Архієрей зазначив, що нині настає час, коли розділення православних українців має припинитися і всі взаємні образи необхідно взаємно простити й «віддати забуттю».

Звертаючись до священнослужителів УПЦ (МП), «які бажають автокефального буття Православ’я України й чекають остаточного рішення Його Всесвятості», митрополит Михаїл пояснює, чому не слід боятися переслідувань Москви, висловлює бачення їхнього місця в об’єднаній Церкві та дає відповідь щодо інших можливих побоювань.

«Статус кожного єпископа і священика в єдиній помісній Церкві я бачу незмінним, – запевняє високопреосвященний. – Так само незмінними повинні бути мовні й обрядові традиції, якщо такими сприймають їх віруючі ваших парафій. Усі організаційні й матеріальні питання мають бути спільно вирішені так, щоб не послабити, а посилити Церкву, давши можливість кожному служити якнайкраще в міру своїх сил. Адже йдеться не про приєднання чи поглинання, а саме про возз’єднання обох юрисдикцій».

Повний виклад документа – ось тут.

24 вересня 2018 р. Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери