Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерковний календар: що відзначаємо 20 жовтня
Новини

Церковний календар: що відзначаємо 20 жовтня

Преподобний Сергій Послушний Цього дня вшановуємо преподобного Сергія Послушного.

Святий належить до великого сонму отців києво-печерських, невтомних молитвеників і небесних покровителів української землі. Вони благочестивим житієм і великими подвигами прославили нашу земну Батьківщину, зробили Печерську обитель вогнеподібним стовпом і світлоносним сонцем благодаті Божої, якою просвітлюється кожен, хто приходить на це святе місце.

Преподобний Сергій жив у ХІІІ ст. З якої родини походив і де народився, невідомо. Знаємо, що, бажаючи відкинути мирську суєту і присвятити життя Богові, прийшов до Печерського монастиря і був зарахований до братії. Святий вирізнявся з-поміж інших ченців великою побожністю, смиренням і послухом. Він особливо ретельно виконував усі покладені на нього обов’язки. За таку слухняність брата Сергія почали називати Послушним.

Його нетлінні мощі спочивають у Ближніх печерах Києво-Печерської лаври. В акафісті всім преподобним печерським цей угодник Божий прославляється такими словами: «Радуйся, Сергію, послуху прехвальний любителю».

У нашій єпархії на честь Сергія Послушного названо такі парафії: у Луцькому районному деканаті – с. Зміїнець, у м. Рожище.

Усі події цього дня згідно з єпархіальним календарем – ось тут.

19 жовтня 2018 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери