Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл: єдина автокефальна Церква – останній крок до незалежності
Новини

Владика Михаїл: єдина автокефальна Церква – останній крок до незалежності

22 жовтня 2018 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл в програмі «Відверто з Володимиром Пащенком» на «12 каналі». Кадр із відео 12 каналу Митрополит Луцький і Волинський в програмі «Відверто з Володимиром Пащенком» на «12 каналі» розповідав про Українську Православну Церкву, автокефалію, майбутній Об'єднавчий Собор, Томос та інші питання, що хвилюють сьогодні українців.

Високопреосвященний, зокрема, сказав: кожен православний народ має право мати свою незалежну в управлінні (тобто автокефальну) Церкву зі своїм Предстоятелем. Єдина помісна Церква – це воля всього Київського Патріархату, всієї УАПЦ та частини УПЦ (Московського Патріархату). Об'єднавчий Собор має створити останні передумови для автокефалії, а обраний на ньому Патріарх одержати Томос (документ про автокефалію) від Вселенського Патріарха Варфоломія. Московський Патріархат за 27 років нічого не зробив для припинення організаційного розділення Православ’я в Україні, тому й відбулося втручання Вселенського Патріарха.

Ще владика говорив про мову богослужінь, обряди, посади священнослужителів, титул керуючого майбутньою помісною Церквою, про рішення синоду РПЦ у Мінську.

Незалежна Церква як неоціненний дар від Бога стане останнім кроком до істинної незалежності України, зазначив керуючий єпархією.

Передачу можна дивитися за посиланнями “12kanal.com“ та “YouTube”.

22 жовтня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери