Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Струмівці молилися перед шанованим образом
Новини

У Струмівці молилися перед шанованим образом

У храмі Всіх українських святих цього села Луцького районного деканату віряни мали можливість прикластися до шанованої копії чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця».

Зустрівши її 16 листопада ввечері, настоятель парафії протоієрей Михайло Янкевич разом із духовенством благочиння відслужили акафіст. У наступні дні перед образом правили молебні й акафіст. Кожен бажаючий мав змогу помолитися перед святинею.

У Струмівці перебував точний список образа, написаний на Афоні з благословення намісника Ватопедського монастиря архімандрита Єфрема. Реліквію передали для богомілля зі Львова.

Оригінал ікони знаходиться у монастирі Ватопед на Афоні, але шанується по всьому світу. Його написано в ХVІІ ст. Збереглася розповідь відомого старця Йосифа Ісихаста, який передав образ учням.

Одного разу до цієї святині підійшов юнак і щось довго бурмотів. Аж раптом лик Богородиці осяявся – і невидима сила кинула його на землю. Коли хлопець прийшов до тями, то зі страхом побіг сповідатися. Він розповів душпастирю, що займався магією, і прийшов до ікони, аби перевірити свою силу. Але після того, що трапилося, молодик покаявся, зцілив свої душевні недуги та залишився на Афоні.

Уперше про­явивши чудесну силу проти чарівництва, «Все­ца­ри­ця» показала і благодать зцілення хворих на рак – страшну недугу сучасного людства. Адже поширення захоплень магією, чаклунства, окультизму можна порівняти з ураженням людського організму злоякісною пухлиною. Тож відтоді по всьому світу перед цією іконою моляться насамперед онкохворі, а також недужі з іншими складними діагнозами.


21 листопада 2018 р.
Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Протоієрей Михайло Янкевич
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери