Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКеруючий єпархією очолив храмове свято на Черничах
Новини

Керуючий єпархією очолив храмове свято на Черничах

27 листопада 2018 р. Престольне свято у храмі на честь апостола Филипа у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії. У день апостола Филипа з нагоди престольного празника церкви, що в обласному центрі (район вул. Чернишевського), Божественну Літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Радість свята розділили також канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, настоятель парафії протоієрей Володимир Вакін (ректор Волинської православної богословської академії), інше місцеве духовенство.

У проповіді владика порівняв цю громаду з апостолами, які приносять благу вістку, всюди прославляючи Творця: «До Божого дому ми сьогодні прийшли з радістю, а вийти з нього повинні апостолами ХХІ століття. Це і є благочестя».

Після свята апостола Филипа починається Різдвяний піст (Пилипівка), а за ним – Різдво Господа нашого Ісуса Христа. Маємо дякувати Богові за кожну прожиту хвилину: і за радість, і за скорботи, сказав високопреосвященний.

Торкаючись оголошення воєнного стану на частині території країни, архієрей закликав не боятися, адже фактично він триває вже понад чотири роки. Наша місія – саме тут, в Україні, жити, трудитись і славити Бога, а не шукати іншого місця. Архієрей побажав миру, Господнього благословіння усій країні й зокрема цій місцевості.

Владика відзначив єпархіальними грамотами активних парафіян за значний внесок у життя Церкви; Олексієві Абрамчуку та Юрієві Онищуку вручив нагороди за порятунок чоловіка, що стрибнув із моста в річку.

Вихованці недільної школи подарували митрополитові різдвяні іграшки ручної роботи.

28 листопада 2018 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери