Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНа День добровольця капелани отримали відзнаки Президента
Новини

На День добровольця капелани отримали відзнаки Президента

Військові священики взяли участь у скорботних заходах до Дня українського добровольця, повідомив головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак.

На меморіальному комплексі «Вічна слава» дванадцять душпастирів відслужили літію по воїнах, що полягли на Сході України. Разом з ними молилися представники влади, учасники воєнних дій на Донбасі та просто небайдужі. Вшанували загиблих хвилиною мовчання і поклали квіти до пам’ятного знака.

Потому хресною ходою вирушили до Театрального майдану, де біля стели Героїв Небесної сотні було вознесено заупокійну молитву. А в міському Палаці культури під час патріотично-мистецького дійства «Вони для нас виборюють життя...» заступник голови ОДА Світлана Мишковець вручила відзнаки Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» двом військовим священикам нашої єпархії: протоієрею Сергієві Ледвовку з Ківерецького деканату й Олександрові Добровольському – із Ковельського районного.

Наступного дня капелани на чолі з о. Михайлом відвідали патріотично-просвітницький захід «Герої, які відродили дух українського воїнства» в Луцькому національному технічному університеті.

У слові до присутніх душпастир закликав бути гідними подвигу загиблих і пам’ятати, що найкращим пам’ятником для них буде та розбудована Україна, в якій їх не забудуть.

14 березня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Капеланська служба єпархії, Протоієрей Михайло Бучак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери