Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКульчин: перша архієрейська Літургія в ПЦУ
Новини

Кульчин: перша архієрейська Літургія в ПЦУ

24 березня 2019 р. Біля храму Великомученика Георгія Побідоносця в с. Кульчин Ківерецького деканату. Світлина інформаційної служби єпархії У неділю другу Великого посту митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Службу Божу в храмі Великомученика Георгія Побідоносця цього села Ківерецького деканату.

Це було перше Богослужіння архієрейським чином після возз’єднання парафії з Православною Церквою України.

У проповіді високопреосвященний говорив про важливість прийнятого рішення. Адже тепер у Божому домі моляться українського мовою. Керуючий єпархією пояснив, що віра, яку наші батьки сіють у наших серцях, спонукала громаду побудувати храм. А тепер саме ця віра і любов до рідної землі спонукала згадати про своє коріння, молитися рідною мовою за Батьківщину. Бо Батьківщина – то земля твоїх батьків.

Із владикою правили настоятель громади ієрей Роман Вонсіцький, якого було відзначено черговою священичою нагородою, інше духовенство Ківерецького і Цуманського благочинь.

25 березня 2019 р. Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат, Священик Роман Вонсіцький, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери