Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКвітневий випуск «ВЄВ»: рухаємось до єдності, до спасіння
Новини

Квітневий випуск «ВЄВ»: рухаємось до єдності, до спасіння

Квітневий випуск «Волинських єпархіальних відомостей» У № 4 «Волинських єпархіальних відомостей» більшість публікацій – про те, як іде возз’єднання православних у нашому краї, які перепони на шляху до рятунку душі нам треба долати.

Центральна рубрика, як і в кількох попередніх, – «Єдина Церква». У ній, зокрема, друкується стаття Віктора Гребенюка «ПЦУ і церковнослов’янська мова». Чимало священиків і громад остерігаються входити в Православну Церкву України не через якусь любов до «русского міра», а через помилкову думку, що в ПЦУ треба служити лише українською, а єдина мова, якою молитися слід, є церковнослов’янська. У матеріалі просто й коротко роз’яснено, чому це не так. На тему церковнослов’янської й української мов у рубриці «Художнє слово» вміщено і новелу «Знахідка» цього ж автора.

З-поміж постових публікацій привертають увагу статті провідного наукового співробітника Музею волинської ікони Людмили Карпюк «Розп’яття Христа» – про однойменний образ із села Качин Камінь-Каширського району та Віталія Клімчука «Спокуси» – про те, як перемагати випробування.

На сторінках нашого видання Ви знайдете чимало й інших цікавих публікацій. Нагадаємо, що «Волинські єпархіальні відомості» можна одержувати у найближчому храмі, монастирі нашої єпархії або передплатити в будь-якому відділенні «Укрпошти» на території Волинської області. Основні дописи розміщено на єпархіальному сайті Pravoslaviavolyni.org.ua, у розділі «Статті». Також є можливість читати видання в PDF на єпархіальному сайті за адресою Pravoslaviavolyni.org.ua/vyev.

9 квітня 2019 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери