Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЯк належить працювати з молоддю (доповнено)
Новини

Як належить працювати з молоддю (доповнено)

13 квітня 2019 р. З’їзд православної молоді у ВПБА. Світлина інформаційної служби єпархії.

Волинській православній богословській академії з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла провели з’їзд християнського юнацтва.

Захід організувало Управління єпархії, зокрема, інспектор з питань місійної діяльності консисторії протоієрей Юрій Близнюк. Взяли участь понад 30 осіб – священики, викладачі недільних шкіл та інші миряни, які займаються духовною опікою молоді.

Як розповів о. Юрій інформаційній службі єпархії, мета зібрання – обмін досвідом роботи у цій сфері церковного служіння, а також показ здобутків. Адже виховання юних парафіян є одним із пріоритетних завдань Православної Церкви України.

Розпочався з’їзд із пленарного засідання. Учасників привітав ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін. Він наголосив на важливості роботи з молоддю. Бо Церква повинна сприяти створенню унікальної особистості, яка не залежить від комп’ютерних коментарів та лайків, підкреслив душпастир.

За активну участь у роботі з молоддю відзнаками було нагороджено протоієреїв Петра Стеблину, Андрія Закидальського, священиків Андрія Ротченкова, Олега Чвира, Юрія Крохмаля-Брилевського, а також активну мирянку, учасницю всіх єпархіальних літніх таборувань Віталіну Гетманчук.

Після концерту відбулася робота в секціях: протоієреї Віктор Михалевич, Петро Стеблина працювали у секції про дошлюбні відносини, протоієрей Андрій Закидальський – про незалежність, автокефалію і Томос, ігумен Никодим (Смілий) та викладач ВПБА Ігор Сацик – про церковні братства, священики Андрій Ротченков, Віталій Ващук та Павло Краєвський – про недільні школи, Валерій Братунь – про молодіжне служіння, священик Олег Чвир та Віталіна Гетманчук – про організацію і проведення таборувань, протоієреї Михайло Бучак та Іван Гуреєв разом із очільником ГО «Молодіжний центр Волині» Захаром Ткачуком – про волонтерське служіння і співпрацю з молодіжними організаціями.

У роботі взяли участь і представники інших громадських організацій, які співпрацюють із Церквою.

16 квітня 2019 р. Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Протоієрей Юрій Близнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери