Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСвященик із Волині служить у Туреччині
Новини

Священик із Волині служить у Туреччині

Святослав Рудь (перший зліва) у церкві Святого Георгія в Константинополі із Вселенським патріархом Варфоломієм, предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм та друзями. Світлина з архіву священика Олега Рудя Про те, як став душпастирем у зрілому віці й відправився місіонером до Туреччини, розповів уродженець Колок Маневицького району священик Олег Рудь інтернет-виданню «Волинь».

Отець Олег згадує, що раніше ходив до храму лише на свята. Але інакше поглянув на життя, коли пережив клінічну смерть через завелику дозу наркозу. Знаходячись у цьому стані, священик почав співати псалми, яких ніколи не вчив. Тоді й вирішив вступити до Волинської духовної семінарії.

Після рукопокладення в сан священика на той час УПЦ Київського Патріархату в 2009 році отримав благословення на місіонерство в Туреччині. Відтоді у своїй квартирі о. Олег регулярно проводить богослужіння для християнської православної громади. Це єдине місце, де українці можуть зібратися на Божественну Літургію. «Наша релігійна громада дуже дружня. Після Служби традиційно спільно накриваємо стіл, обговорюємо різні духовні питання, ділимося наболілим», – розповідає священнослужитель.

Повністю статтю можна прочитати ось тут.

23 квітня 2019 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери