Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Луцьку освячено монастир
Новини

У Луцьку освячено монастир

2 липня 2019 р. Освята приміщення Братської чоловічої обителі Воздвиження хреста Господнього у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив приміщення Братської чоловічої обителі Воздвиження хреста Господнього.

В архієрейському слові владика наголосив на дії Святого Духа, Який дає сили відродити на цьому місці монастир, який тут існував 400 років тому. Також керуючий єпархією подякував усім, хто долучається до розбудови братства.

У службі взяли участь: намісник монастиря ігумен Никодим (Смілий) із братією, луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, інше духовенство благочиння, представники влади, миряни.

Нагадаємо, у травні 2017 р. відкрито Братський чоловічий монастир Воздвиження хреста Господнього в обласному центрі за адресою: вул. Йова Кондзелевича, 5. Розпочалося відновлення обителі, яка діяла тут у XVII ст. За цей час вдалося побудувати келії та господарські споруди.

5 липня 2019 р. Інші новини за рубриками: Чернецтво, Деканат монастирів, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Ієромонах Никодим (Смілий), Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери