Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцька парафія відзначила храмове свято та день сім’ї
Новини

Луцька парафія відзначила храмове свято та день сім’ї

22 вересня 2019 р. Під час Богослужіння у храмі Святителя Феодосія Чернігівського у Луцьку. Світлини інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Святителя Феодосія Чернігівського (вул. Володимирська, 70), що в обласному центрі. Владика очолив Божественну літургію з нагоди празника та молебень з нагоди дня сім’ї, який на всецерковному рівні відзначається із цього року.

У проповіді архієрей нагадав про сімейні цінності й зазначив, що молоде подружжя повинно саме визначати свої пріоритети, а також іти на взаємні поступки у складних ситуаціях.

З архієреєм молилися міський декан протоієрей Михайло Онищук, настоятель парафії протоієрей Петро Стеблина, духовенство міського та районного благочинь.

Виникнення цього храму в ХІХ ст. мало військові-політичні причини. Адже неподалік розміщувалась військова частина, в якій було багато вихідців саме з Чернігівської землі. Тому і храм назвали на честь святого Феодосія, архієпископа Чернігівського.

23 вересня 2019 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук, Протоієрей Петро Стеблина
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери