Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЗ нагоди Покрови проводили численні заходи за участю духовенства
Новини

З нагоди Покрови проводили численні заходи за участю духовенства

На Покрову Пресвятої Богородиці крім Богослужінь у храмах відбулися відправи та заходи до Дня захисника України, Дня українського козацтва та 77-ї річниці створення УПА.

У цей день в обласному центрі вшанували загиблих воїнів за незалежність України. Зокрема, на Алеї слави, що міському кладовищі поблизу с. Гаразджа, декан монастирі архімадрит Константин (Марченко) разом із настоятелем місцевого храму священником Ярославом Черенюком відправили заупокійну літію.

Традиційно 14 жовтня відбулася посвята 451-го учня обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної сотні. Благословив вихованців закладу канцлер єпархії протоієрей Микола Цап. Він закликав ліцеїстів бути гідними продовжувачами своїх попередників та стати надійними захисниками своєї Батьківщини. «Нехай Мати Божа оберігає своїм небесним покривом усіх вас», – побажав канцлер.

Того ж дня на головній площі міста відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!». Перед початком дійства його благословив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

Напередодні Покрови, 13 жовтня, на території кафедрального собору Святої Трійці розпочався етнічний фестиваль «Ліра-Фест». Тут виступили учасники з Білорусі, Польщі та різних регіонів України. Старовинна музика звучала й біля храмів Холмської ікони Богоматері та Хрестовоздвиженського.

10 жовтня у Волинському краєзнавчому музеї відбулася зустріч військовиків частини 1141 Національної гвардії із вихованцями військового ліцею. Зокрема, капелан цієї частини священник Сергій Лівончук розповів про служіння військового душпастиря, його місію і роль, а також про інститут капеланства.

З нагоди Богородичного свята від духовенства луцького міського деканату у Музей українського війська та військової техніки передали ікону Покрови Пресвятої Богородиці.

15 жовтня 2019 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери