Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ день тезоіменин владика відвідав Ківерці
Новини

У день тезоіменин владика відвідав Ківерці

13 жовтня 2019 р. Собор Покрови Пресвятої Богородиці в Ківерцях. Світлина інформаційної служби єпархії На свято Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Русі, відправили Божественну літургію в ківерецькому соборі Покрови Пресвятої Богородиці, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Надто багато священнослужителів і мирян бажали розділити молитву в день великого Богородичного свята з високопреосвященним. Тож архієреєві довелося відзначати храмовий празник, а заодно й день ангела, у цьому райцентрі напередодні Покрови.

Із керуючим єпархією молилися: канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декан і настоятель собору протоієрей Іван Семенюк, інші благочинні й священнослужителі.

Разом з усіма молилися народний депутат Ірина Констанкевич, міський голова Володимир Жгутов, інші представники влади, громадськості, парафіяни.

А напередодні ввечері митрополит очолив усенічну, після якої його привітали соборне духовенство, викладачі та студенти ВПБА. Цікаво, що вихованці академії вітали владику віршами різними мовами.

Святитель Михаїл, який є небесним покровителем керуючого нашої єпархії, був першим Предстоятелем православної церкви в нашій країні від Володимирового хрещення Київської Русі. Існує переказ, що в 988 році з Царгорода князь Володимир повернувся із цим Божим угодником.
15 жовтня 2019 р. Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери