Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУпокоївся протоієрей Микола Коновалов (оновлено)
Новини

Упокоївся протоієрей Микола Коновалов (оновлено)

Протоієрей Микола Коновалов

Управління Волинської єпархії з сумом повідомляє, що ввечері 23 жовтня на 62-му році життя помер настоятель парафій Святого Духа с. Рудка Козинська й Апостола Йоана Богослова с. Тихотин Рожищенського деканату.

Микола Сергійович Коновалов народився 19 жовтня 1958 року в м. Прилуки Чернігівської області в родині робітників. Із 1964 року жив у м. Сокаль Львівської області, куди переїхали батьки. Після закінчення середньої школи працював на панчішній фабриці. Після служби в армії повернувся на те ж підприємство. У 1982 році одружився. У 1986-му з відзнакою закінчив Республіканський заочний технологічний технікум. Того ж року виїхав на роботу в Туркменістан і повернувся звідти на попереднє місце в 1992-му.

У 1996 році М. Коновалов вступив до Волинської духовної семінарії УПЦ Київського патріархату і в 1999-му закінчив її за першим розрядом (тобто всі предмети – лише на «відмінно» і «добре»).

У 1999 році митрополит Луцький і Волинський Яків (Панчук) рукоположив його в сан диякона і невдовзі – священника, у 2000-му нагородив саном протоієрея.

У різні роки отець Микола виконував пастирське служіння в місті Ковелі, селах Павловичі Локачинського, Павлівка Іваничівського, Поворськ, Білин і Колодниця Ковельського районного, Самійличі Шацького благочинь.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, духовна консисторія висловлюють глибоке співчуття матінці Ользі, двом синам небіжчика, парафіянам і просять всемилостивого Бога простити йому всі провини й оселити там, де праведні спочивають.

Увечері 24 жовтня рожищанський декан протоієрей Василь Шняк разом із духовенством благочиння відслужив парастас у каплиці Святого Духа с. Рудка Козинська. Там же наступного дня о. Василь очолив Божественну літургію та чин похорону. Погребіння новопреставленого відбулося в селі Ястровичі Радехівського р-ну Львівської обл.

27 жовтня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери