Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерковний календар: що відзначаємо 4 листопада
Новини

Церковний календар: що відзначаємо 4 листопада

Казанський образ Божої Матері Цього дня особливо вшановуємо Казанський образ Божої Матері. А у двох парафіях нашої єпархії – в селах Садів Луцького районного та Байківці Ковельського районного деканатів – храмове свято.

Образ був явлений людям у 1579 році після великої пожежі в Казані.

Мотрона, дев'ятирічна донька стрільця, уві сні побачила Пресвяту Діву, Яка показала їй місцезнаходження Своєї ікони. Дорослі не звертали уваги на слова дитини. Навіть коли Небесна Цариця наснилася вдруге і Мотрона знову повідомила батькам неймовірну звістку, ніхто в це не повірив. Нарешті дівчинка побачила третій сон. Тепер їй з'явився сам образ, від якого почула прекрасний і водночас суворий голос: «Якщо не ймуть віри до слів Моїх, прийду в іншому місці, а ви загинете». Перелякана мати повела дівчинку до архієпископа Єремії та інших відповідальних осіб, але ті їх не слухали.

Тоді вирішили самотужки дістати ікону із землі. Мати дівчинки та декілька чоловіків, що погодились допомогти, нічого не знайшли. Коли копати взялась сама дитина, з-під попелу з'явилася реліквія, обгорнута в обпалене старе сукно. А образ Богоматері був чистим і ясним, ніби вогонь його не торкався.

На місці віднайдення святині побудовано монастир. Коли звертаємось до Діви Марії зі щирою молитвою, Вона допомагає прийти до спасіння, позбавляє нас від зла, спокус, хвороб.

Усі події 4 листопада за єпархіальним календарем – ocь тут.

30 жовтня 2019 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери