Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Дитячій церкві правили в перше престольне свято
Новини

У Дитячій церкві правили в перше престольне свято

4 грудня 2019 р. Престояльне свято парафії Введення у храм Пресвятої Богородиці у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в каплиці Введення у храм Пресвятої Богородиці, що в обласному центрі, та освятив її.

З високопреосвященним молились: луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, луцький районний – протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії протоієрей Віктор Михалевич та інше духовенство.

Привітавши присутніх зі святом, архіпастир висловив задоволення, що його ідея Дитячої церкви в Луцьку реалізовується. Богослужіння тут правитимуть постійно, тому приходити з дітьми буде завжди вчасно.

Раніше тут планували будувати дитячий садок, але коли виявилося, що для цього замало місця, вирішили будувати церкву для дітей, зазначив керуючий єпархією.

На завершення архієрей побажав сили тим, хто трудиться на благо Божого дому, і нагадав, що ми у цій справі є першопроходцями.

Як повідомляла інформаційна служба, минулого року в передсвято Введення владика Михаїл звершив тут чин заснування храму та поставлення хреста (вул. Конякіна, 25-В).

Настоятель дитячого Божого дому розповів, що при церкві незабаром працюватиме психолог, як дитячий, так і сімейний. А загалом передбачено цілий родинний комплекс. Також діятиме недільна школа. А до свята Миколая наступної неділі проведуть майстер-клас. Фахівець навчатиме дітей виготовляти подарунки.

5 грудня 2019 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Віктор Михалевич, Протоієрей Михайло Онищук, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери