Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЩо в єпархії відбувалось на Миколая
Новини

Що в єпархії відбувалось на Миколая

19 грудня 2019 р. Засвічення головної ялинки на Театральному майдані міста. Світлина інформаційної служби єпархії. До дня особливого вшанування святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського, чудотворця, проведено урочисті Богослужіння та заходи.

Так, 15 грудня, учні Центру християнського виховання дітей і молоді з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла підготували виставу. Захід, який організували директор ЦХВДіМ священник Євген Маласпіна та викладач ВПБА матінка Валентина Маласпіна, провели у Волинській православній богословській академії.

У день святителя Миколая, 19 грудня, керуючий єпархією очолив Божественну літургію в храмі на честь цього угодника Божого в с. Скобелка на Горохівщині.

Увечері високопреосвященний взяв участь у традиційному запалюванні головної ялинки обласного центру. На Театральному майдані владика привітав усіх зі святом, наголосивши: добрим звичаєм є засвічення ялинки як передвісника Різдва Ісуса Христа. Це очікування великої радості, добрих справ. Архієрей побажав, щоб цей вечір започаткував Боже благословіння всіх задумів і мрій, та щоб труднощі перемагати з вірою. Потому в соборі Святої Трійці архіпастир очолив вечірню.

У Свято-Миколаївській парафії Луцька Божественну літургію з нагоди престольного празника очолив канцлер єпархії протоієрей Микола Цап.

Вихованці недільної школи луцької парафії Введення у храм Пресвятої Богородиці (так звана Дитяча церква) після літургії порадували святковим концертом. Увечері, після акафіста святителю Миколаєві, настоятель цієї громади протоієрей Віктор Михалевич навчав юних парафіян милосердя та доброти. Опісля разом виготовляли сувеніри і дарували їх один одному.

Молодіжна платформа «Мирт» Свято-Миколаївської чоловічої обителі с. Жидичин Ківерецького деканату за сприяння благочинного монастирів єпархії архімандрита Константина (Марченка) увечері провела дійство «Гостини святого Миколая» з іграми та конкурсами. Під час цього заходу зібрали кошти на лікування хворого хлопчика Іллі.

А наступного дня, 20 грудня, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак та капелани протоієрей Іван Гуреєв, протоієрей Сергій Коць, священник Сергій Мельничук відвідали Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни, що у селищі Клевань. Спільно помолившись, вручили пораненим військовикам подарунки з луцького благодійного ярмарку. А в бібліотеку лікувального закладу передали книгу «Капелани. На службі Богу і Україні».

21 грудня 2019 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери