Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея: усе, що стається в житті, перетворіть на благо
Новини

Проповідь архієрея: усе, що стається в житті, перетворіть на благо

7 квітня 2020 р. Під час проповіді у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії.

Про позитивний погляд на обставини, які нас оточують, говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у проповіді на завершення Богослужіння з нагоди Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Цей день нагадує нам про Благу Звістку, яку чекає кожен християнин. Ми усі чекаємо від Господа добрих новин, але не завжди усвідомлюємо: все хороше, що трапляється з нами в житті, – це Божий промисел. Коли тобі здається, що ти не міг цього зробити, але зробив, – це Божественна благодать діяла через тебе, пояснює архіпастир.

Але часто ми не можемо усвідомити: все, що дає нам Усевишній, іде нам на благо. Ми завжди звинувачуємо «обставини». Проте якщо не можна змінити обставини, можна змінити своє ставлення до них, рекомендує владика.

Аналізуючи сьогоднішні реалії, архієрей пояснює, що карантин – це чудова пора, аби ми змогли поститися. Адже зараз нічого нас не спокушає і ми маємо вдосталь часу для молитви й переосмислення свого життя. Коли як не зараз ми мали б стільки часу, щоб приділити його ближнім.

Тому владика радить зробити все, що стається в нашому житті, на благо, яке дає нам Бог.

8 квітня 2020 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери