Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПом’янули загиблих на Донеччині воїнів-волинян
Новини

Пом’янули загиблих на Донеччині воїнів-волинян

22 травня 2020 р. Скорботні заходи у Луцьку. Світлина з архіву протоієрея Михайла Бучака.

У день святителя Миколая Чудотворця священнослужителі взяли участь у скорботних заходах із нагоди шостої річниці загибелі 18-ти волинських бійців 51-ї ОМБР під Волновахою. Про це душпастирі повідомили у фейсбуці.

Зокрема, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак відслужив заупокійну літію за полеглими на Сході бійцями біля пам'ятного фотостенда «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України», що на Театральному майдані в Луцьку. Разом молилися військовослужбовці, родичі загиблих та інші небайдужі лучани. По завершенні поклали квіти до стенда.

Військовий капелан і настоятель луцької парафії Іова Почаївського протоієрей Олександр Вронський після літургії відправив панахиду. Потім панотець служив заупокійну літію біля двох меморіальних дощок (освячені у 2016 р.) в мікрорайоні «ЛПЗ», що розміщені на будинках, де проживали воїни.

Протоієрей Анатолій Александрук, декан Свято-Димитрівського округу Ковельського деканату, очолив заупокійну літію у співслужінні духовенства цього благочиння на Меморіалі слави в Ковелі.

Під Волновахою на Донеччині, біля пам'ятного хреста – місці загибелі у 2014 р. волинських бійців – архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій відправив заупокійну літію.


24 травня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Протоієрей Анатолій Александрук, Протоієрей Михайло Бучак, Священик Олександр Вронський
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери