Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВізит владики Михаїла в Дубове
Новини

Візит владики Михаїла в Дубове

24 травня 2020 р. Церква Великомученика Юрія Переможця в с. Дубове Ковельського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії У шосту неділю після Пасхи митрополит Луцький і Волинський відвідав громаду Великомученика Юрія Переможця в цьому селі Ковельського деканату й очолив Божественну літургію.

Як повідомив старший декан і настоятель цієї парафії протоієрей Іван Бонис, відправа відбулася з нагоди 25-річчя побудови й освячення храму.

На порозі церкви високопреосвященного зустріли духовенство й парафіяни, а керівник недільної школи Наталя Творжевська вручила коровай, подарувала квіти та прочитала вірш.

З керуючим єпархією молилися: канцлер протоієрей Микола Цап, отець Іван, декани єпархії, духовенство цього благочиння, а також голова Ковельської райради Андрій Броїло, голова Дубівської ОТГ Роман Троцюк.

У слові архіпастир привітав настоятеля з нещодавнім особистим ювілеєм та наголосив, що коли ми збираємось разом, то це привід разом прославити Христа, побачити, почути й підбадьорити один одного. Прихід людини в цей світ – не випадковість, а промисел Божий. Господь дає нам певну місію на землі, яку маємо виконати. Тож посилаючи нас у цей світ, Всевишній чекає від нас конкретної дії як подяку за дар життя. Різниця між людиною й іншим творінням така: інші покликані з небуття до буття, а ми – із небуття через буття, але маючи «дихання життя до вічності». Тож іменинника потрібно вітати з покликом до життя вічного. Дарувати треба часточку своєї любові, говорити добрі слова – і цим прославимо Христа. На завершення владика побажав усім мудрості.

Церковними відзнаками «За жертовність» високопреосвященний нагородив протоієрея Івана Бониса у зв’язку із 50-річчям, хористів Лілію Кнерик, Інну Романюк, Світлану Семенюк, Ольгу Титюк та парафіян-підприємців Віктора Кривошука і Юрія Тищука; кількох душпастирів деканату – черговими священничими нагородами; іншим вісьмом активним парафіянам вручив благословенні грамоти. Крім того, о. Івана нагороджено подякою райдержадміністрації та районної ради за вагомий внесок у справу духовного відродження Ковельщини, утвердження християнських традицій, активну просвітницьку й волонтерську діяльність та у зв'язку з 25-річчям освячення храму.

На завершення гОлови Ковельської райради Андрій Броїло і Дубівської ОТГ Роман Троцюк від імені територіальних громад вітали владику з недавнім днем народження, церковну громаду – із 25-річчям освячення Божого дому, а настоятеля – із нещодавнім 50-річчям і вручили «винуватцям торжества» квіти. Вітання та букети були і від парафіян.

Потому митрополит із духовенством освятив поклонний хрест у центрі села, який поставили перед Пасхою, та покропив свяченою водою дорогу Ковель–Брест, на якій часто бувають ДТП.

Храм Великомученика Юрія Переможця побудовано в 1994 році.

Як розповів о. Іван Бонис, у Дубовому в минулому столітті була церква, в якій з 1 березня 1925 р. до 10 лютого 1942 р. служив настоятелем відомий діяч архієпископ Ігор (у той час іще священник Іван Губа). Правив українською мовою. Був висвячений у сан архієпископа в лютому 1942 р. Спочив у Бозі 24 листопада 1966 р. в Нью-Йорку. Похований у Саут-Баунд-Бруці (США).

26 травня 2020 р. Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Протоієрей Іван Бонис, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери