Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини7 липня – Різдво Йоана Хрестителя
Новини

7 липня – Різдво Йоана Хрестителя

Різдво чесного славного пророка, предтечі та хрестителя Господнього Йоана У день великого свята Різдва пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Йоана шість парафій Волинської єпархії відзначають храмовий празник.

Згадуємо події, пов’язані з народженням великого святого, що описані в Євангелії від Луки (1:24–25, 57–68, 76, 80). Перед приходом Месії мав прийти його попередник. Євангеліє від Матфея (11:14) оповідає, що Ісус називав Йоана «Ілля, що має прийти».

Священник Захарія і праведна Єлизавета, родичка Пресвятої Богородиці, проживши до похилого віку не мали дітей. Але нарешті їхні молитви почуто: народжується син. Господь посилає його, аби приготувати вибраний народ до визнання Ісуса Христа Месією, адже Йоан народився на шість місяців раніше Спасителя.

Йоан виріс у пустелі, готуючи себе до великого служіння суворим життям – постом і молитвою. У тридцятирічному віці Всевишній покликав його проповідувати єврейському народові, закликати до покаяння, кажучи: «Слідом за мною йде сильніший від мене, що Йому я недостойний, нахилившись, розв’язати ремінця Його сандалів. Я вас хрестив водою, а Він хреститиме Святим Духом» (Мк. 1:7–8).

Престольне свято цього дня в Луцьку, Ковелі, Цумані, в селах Лище Луцького районного деканату, Бахів Ковельського, Нові Червища Камінь-Каширського.

Парафія Покрови Пресвятої Богородиці в с. Хорохорин Луцького районного деканату відзначає 30-річчя заснування храму. А громада Різдва Йоана Хрестителя в Нових Червищах Камінь-Каширського деканату – 25-річчя освяти церкви.

Усі події 7 липня за єпархіальним календарем – ось тут.

3 липня 2020 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери