Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини31 серпня – Всецариці
Новини

31 серпня – Всецариці

Цього дня особливо вшановуємо образ Божої Матері «Всецариця» («Пантанасса»), каплиця при комунальному підприємстві «Волинський обласний медичний центр онкології» відзначає престольний празник.

Невелика за розмірами ікона написана в ХVІІ столітті й перебуває у соборному храмі Ватопедського монастиря на горі Афон. За переданням, була благословенням афонського старця Йосифа Ісихаста своїм учням. Збереглася розповідь ХVІІ століття про реліквію. Перед цим образом якийсь молодий чоловік стояв і щось бурмотів. Ураз лик Богородиці засяяв подібно до блискавки і невидима сила кинула юнака на землю. Опам’ятавшись, він зі сльозами пішов сповідатися. Священнику повідав, що займався чародійством і прийшов в обитель, щоб перевірити свою силу на іконах. Чудесне втручання Богородиці переконало його змінити своє життя і стати благочестивим. Так уперше ікона проявила чудодійну силу на одержимій людині.

У наш час цей образ шанується не тільки на Афоні, а й в усьому світі. Через нього Мати Божа подає тим, хто приходить до Її заступництва, зцілення від ракових хвороб.

Усі події 31 серпня за єпархіальним календарем – ось тут.

29 серпня 2020 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери