Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДушпастир на заході щодо збереження традиційної сім'ї
Новини

Душпастир на заході щодо збереження традиційної сім'ї

Уповноважений єпархії у справах сім’ї протоієрей Василь Клочак взяв участь у круглому столі «Сучасні виклики традиційній сім'ї», влаштованому громадськими організаціями.

Порушувалися такі питання: важливість збереження традиційної сім’ї як базової одиниці християнської держави; проблема сімейного насильства, абортів та розлучень як наслідок недостатньої сімейної освіти молоді; негативний вплив лівих тенденцій фемінізму та руху ЛГБТ на інститут традиційної сім’ї; методи протидії громадських активістів та християнських громад цим деструктивним тенденціям.

Отець Василь особливу увагу звернув на небезпеку «прийняття нових законів, які нам нав'язують ззовні, зокрема Стамбульської конвенції. Це ще більше буде викликати насильство, і не стільки сімейне, домашнє, скільки взагалі насильство в суспільстві, в державі. Бо якщо ми зараз ідемо на поступки, щоб забезпечити „права“ секс-меншин, то, з іншої сторони, ущемляємо більшість суспільства».

Участь у заході брали керівники міських осередків ряду громадських організацій, представники конфесій, інші небайдужі лучани.

17 вересня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Василь Клочак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери