Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихайлівська площа в Луцьку: ідея архієрея
Новини

Михайлівська площа в Луцьку: ідея архієрея

Сквер на стику вулиць Лесі Українки та Градний узвіз. Світлина з сайта lutskrada.gov.ua Митрополит Луцький і Волинський Михаїл виступив із почином створити в обласному центрі майдан на честь Архістратига Михаїла.

Про це він написав до виконувача повноваження міського голови Григорія Пустовіта. «Недавно облаштований сквер на стику вулиць Лесі Українки та Градний узвіз потребує, на нашу думку, подальшого вдосконалення. Віддавна ця частина міста мала сакральне значення. З одного боку тут ще з ХІІІ ст. зводилися церкви, монастирі. З другого боку довго функціонувало кладовище з капличкою (діяла з середини XVII ст.). Зберегти й закріпити пам’ять про релігійну складову цієї місцевості потрібно, встановивши у новому сквері скульптуру Архістратига Михаїла, а майданчик назвати Михайлівською площею», – вважає керуючий єпархією.

Цей образ, актуальний завжди, нині ж набуває особливо символічного значення. Як зазначено в Новому Завіті, Архістратиг Михаїл – верховний командувач Божого війська супроти нечистих сил. За християнською традицією, також захисник воїнів. Крім цього, високопреосвященний нагадує, що в кожного з нас є свій ангел-охоронець, тож спорудження пам’ятника очільникові наших охоронителів – чудовий вияв вдячності лучан.

Хай це буде місце не лише зустрічі, відпочинку, але й нагадування, що через ангела-охоронця Господь оберігає людину й поза храмом.

30 вересня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери