Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМолитва в день українських воїнів
Новини

Молитва в день українських воїнів

14 жовтня 2020 р. Заупокійна літія за загиблими героями перед фотостендом українських героїв на Театральному майдані. Світлина інформаційної служби єпархії. На Покрову Пресвятої Богородиці, у День захисника України в деканатах єпархії священнослужителі відправили богослужіння, щоб молитовно вшанувати вояків.

Зокрема, у Луцьку духовенство відслужило заупокійну літію по загиблих героях перед фотостендом на Театральному майдані. Очолив її митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У слові високопреосвященний наголосив: у всі часи для українського захисника було головним гаслом – «За віру православну! За неньку Україну!». Саме за такі цінності наші воїни віддавали своє життя. Тому ми не лише сьогодні згадуємо, а постійно маємо пам’ятати усіх тих, у чиїх серцях лунає: «Хто, як не я, захищатиме Україну», сказав архієрей.

Разом із керуючим єпархією за спокій душ молилися декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, староста храму протоієрей Володимир Подолець, інші душпастирі, представники влади, учасники АТО–ООС, сім'ї та близькі загиблих, інші небайдужі лучани.

Після богослужіння присутні вшанували полеглих покладанням квітів до фотостенда.

Молилися за оборонців Батьківщини й на інших парафіях. Зокрема, ковельське духовенство на чолі з деканом Свято-Димитріївського округу протоієреєм Анатолієм Александруком ушанували пам’ять воїнів УПА та всіх, хто боровся за незалежність України, в урочищі Вовчак. У цій місцевості була одна з перших повстанських баз. У 2016 році митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив тут храм Всіх українських святих як частину історичного комплексу «Вовчак. Волинська Січ».

14 жовтня 2020 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери