Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДуховенство єпархії на першій сесії міськради
Новини

Духовенство єпархії на першій сесії міськради

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл та віцеканцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний взяли участь у першій сесії Луцької міської ради восьмого скликання.

На початку заходу присутні помолилися за успішну роботу, промовивши «Отче наш». До присутніх зі словами настанови звернувся владика Михаїл. Він наголосив: «„Перша столиця Євросоюзу“ місто Луцьк чекає від вас плідної роботи. [У 1429 р. в Лучеську відбувся з’їзд європейських монархів, який частина дослідників трактує як першу спробу євроінтеграції. – Прим. ред.] Тому на вас сьогодні лягає велика відповідальність і надії громади на те, що місто стане не просто ошатним, а зміниться стереотип мислення і ставлення до міста», – наголосив високопреосвященний. Він також зазначив, що Луцьк має розширитися в радіусі 25 кілометрів, і поблагословив переглянути межі міста в інтересах громади.

У виконанні Державного академічного волинського народного хору прозвучав духовний гімн України «Боже великий, єдиний».

Голова Луцької територіальної виборчої комісії Марія Парфенюк озвучила підсумки виборів, вручила новообраним депутатам посвідчення й нагрудні знаки. За підсумками виборів міського голови переміг Ігор Поліщук, йому теж вручили посвідчення і нагрудний знак.

28 листопада 2020 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Протоієрей Олександр Безкоровайний, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери