Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЗелене: перший візит архієрея
Новини

Зелене: перший візит архієрея

20 грудня 2020 р. Церква Різдва Пресвятої Богородиці в селі Зелене Горохівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці в цьому селі Горохівського деканату, яка возз’єдналася з Православною церквою України, та очолив Божественну літургію.

Із високопреосвященним молилися: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Андрій Апончук, інше духовенство благочиння.

У проповіді архієрей зауважив, що на літургії ми згадуємо про спасительну жертву Ісуса Христа. «Господь так полюбив світ, що Сина Свого Єдинородного віддав, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, а жив життям вічним» (Ін 3,16–21) і через обітницю нагадав нам про нову людину, нового Адама.

Коли людина живе з Богом, то з нею хочеться частіше спілкуватися. А буває, що під час сповіді деякі миряни жаліються на ближніх, свою гординю виставляють напоказ, не виховують у собі смирення через покаяння. Добра людина в іншій бачить образ Божий; коли ж не з Господом, то в інших шукає недосконалість.

Церковними відзнаками митрополит нагородив активних парафіян, зокрема, орденом «За заслуги» – скарбника Марію Томороксу, інших – благословенними грамотами.

22 грудня 2020 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери