Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл відвідав парафію Нічогівки
Новини

Владика Михаїл відвідав парафію Нічогівки

31 січня 2021 р. Церква Святителя Миколая Чудотворця в с. Нічогівка Маневицького деканату. Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський очолив Божественну літургію в громаді Святителя Миколая цього села Маневицького деканату з нагоди другої річниці її переходу в ПЦУ.

Разом із керуючим єпархією молилися декан протоієрей Андрій Закидальський, настоятель храму ієрей Петро Лущинський, інше духовенство благочиння та вірні.

У проповіді високопреосвященний, розповідаючи про воскресний день, наголосив: «“Шість днів працюй, а сьомий віддай Господу Богу твоєму”. Для нас, сьогоднішніх християн, важливе розуміння Світлого Христового Воскресіння. Тому що часто ми віримо в буття Боже, тобто визначаємо, що Бог є. Запитай зараз когось – більша частина скаже: “Бог є”, інша частина скаже – “Так, є Бог”, інші – “Є якась Сила”, інші – “Є Вищий Розум”...» Ми ж повинні в нашій вірі наголошувати саме на воскресінні Спасителя.

На завершення візиту архіпастир нагородив церковними відзнаками активних парафіян.

20 січня 2019 року громада вийшла із підпорядкування Московського патріархату й увійшла в лоно Православної церкви України.

1 лютого 2021 р. Інші новини за рубриками: Маневицький деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери