Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ ВПБА читають Невсипущий Псалтир
Новини

У ВПБА читають Невсипущий Псалтир

15 березня 2021 р. Читання Невсипущого Псалтиря. Світлина з сайта vpba.edu.ua.

У домовому храмі Волинської православної богословської академії розпочали читати Псалтир із молитвою за здоров’я та за упокій. Це богослужіння триватиме безперервно протягом Великого посту.

Імена православних християн, за яких слід молитися, можна подавати й надалі. Їх приймають у духовному вузі (Луцьк, Градний узвіз, 5) на другому поверсі з 10.00 до 16.00 в будні, а у вихідні та святкові дні – на подвір’ї кафедрального собору Святої Трійці.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл благословляє мирянам, особливо тим, що подали записки, за можливістю долучитися до цієї важливої духовної традиції, читаючи Псалтир удома, в зручний для себе час. Особливо це доречно людям, які не в змозі відвідувати храм.

Псалтир входить до старозавітної частини Біблії, його автором традиційно вважається пророк і цар Давид. Значення «невсипущий» означає, що читання відбувається постійно – і вдень, і вночі. Тому, як правило, таке богослужіння практикують в монастирях, духовних навчальних закладах, де реально організувати безперервну молитву протягом тривалого часу.

Засновником такого читання вважають преподобного Олександра Константинопольського, який був настоятелем обителі «невсипущих» неподалік річки Євфрат. Три роки молився праведник, аби Всевишній відкрив йому Свою волю. І отримавши одкровення, запровадив у монастирі такий порядок: усі ченці змінювалися щогодини, і день, і ніч співаючи псалми Давидові, перериваючись лише на інші богослужіння.

16 березня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Піст, Волинська православна богословська академія
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери