Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархія відзначила День пам’яті та примирення
Новини

Єпархія відзначила День пам’яті та примирення

Світлина інформаційної служби єпархії З нагоди 76-ї річниці перемоги над нацизмом луцький декан протоієрей Михайло Онищук із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла відправив заупокійну літію біля пам’ятника «Поранений солдат» на меморіальному комплексі «Вічна слава» обласного центру.

У ній взяли участь духовенство кафедрального собору Святої Трійці, представники інших конфесій, влади, ветерани та інші небайдужі лучани.

У слові отець Михайло зазначив, що для нас наші діти є дуже цінними, хоч, можливо, цього не відчувають. Сам Христос казав словами апостола Павла, що «ви куплені дорогою ціною» (1 Кор. 6:20). Якби наша земля могла розказати, скільки в ній полягло українців лише за те, що були українцями, «ми не сміли б очі звести до неба». І це бачить Бог. Кожна порошинка її наповнена кров'ю. Скільки хлопців не повернулись з війни, не зустрілися зі своїми матерями! І надалі несуть службу наші воїни, бо справжній солдат не боїться сказати, ким він є, і визнати ворога ворогом. Сьогодні весь світ вшановує тих, які поклали своє життя за свободу.

Такі богослужіння відбувались і в інших деканатах.

Як відомо, Акт про беззастережну капітуляцію військ нацистської Німеччини підписано (ратифіковано) 8 травня у Берліні, коли за московським часом уже було 9 травня. Тому в західному світі день перемоги над нацизмом завжди відзначали 8-го, а в СРСР і на пострадянському просторі – 9-го. З 2015 року в Україні встановлено День пам’яті та примирення – 8 травня, але частина заходів проходить і 9-го.

8 травня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери