Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький церковний хор – фіналіст професійного конкурсу
Новини

Луцький церковний хор – фіналіст професійного конкурсу

Колектив «Сredo» парафії Холмської ікони Богоматері, що в обласному центрі, ввійшов у фінал ІХ Всеукраїнського хорового конкурсу ім. Миколи Леонтовича.

Про це повідомила художній керівник цього камерного хору Катерина Токало на сторінці «CHORUM CREDO» у фейсбуці. Розповідаючи про подію інформаційній службі єпархії, регент емоцій не приховувала: «Важливість, актуальність, грандіозність цієї події в тому, що звичайний кліросний хор – фіналіст професійного конкурсу!».

Як ми сповіщали, виступ відбувся в залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії ще 12 червня. Луцькі співці виконали такі твори: «O magnum misterium» Томаса-Луїса де Вікторії, Хоровий концерт № 22 «Ти моя кріпость, Господи» Артемія Веделя, українську народну пісню «Гей у світлиці», традиційний спіричуел (духовна пісня афроамериканців) «Didn’t My Lord Deliver Daniel?» в аранжуванні Мозеса Гогана.

До речі, у фінал вийшов ще один представник Православної церкви України – Мукачівський молодіжний хор.

Мета конкурсу – збереження і розвиток українських хорових традицій, ушанування пам’яті творця класичних обробок народних пісень Миколи Дмитровича Леонтовича.

У творчому змаганні беруть участь мішані академічні хорові капели, камерні хори, жіночі та чоловічі академічні хорові колективи з різних регіонів країни. Прослуховування й оцінювання здійснює журі у складі провідних хорових диригентів і композиторів України. Зокрема, його членом є Василь Мойсіюк, голова Волинського обласного осередку Хорового товариства ім. М. Леонтовича, заслужений діяч мистецтв України, художній керівник і головний диригент архієрейського камерного хору «Оранта».

19 липня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Мистецтво
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери