Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархія вшанувала загиблих під Іловайськом
Новини

Єпархія вшанувала загиблих під Іловайськом

29 серпня 2021 р. Громадська панахида.. Світлина з сайта voladm.gov.ua.

З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла відбулися богослужіння та заходи з нагоди Дня пам’яті захисників України.

У рамках акції «Шаную воїнів, біжу за героїв України» священники кафедрального собору Святої Трійці відслужили заупокійну літію перед пам'ятним фотостендом «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України». Молитву очолив голова інформаційно-видавничого відділу єпархії протоієрей Віталій Собко.

У цей же день, на свято Успіння Пресвятої Богородиці, у селі Гаразджа Луцького деканату в парафії, що відзначала храмовий празник, на завершення богослужіння відправили панахиду за спочилими воїнами. Молилися біля портретів, написаних ветераном «Айдару» дияконом Русланом Кашаюком. Після богослужіння проведено презентацію робіт ветерана, ряд концертних виступів та жалобний обід, який робили військовослужбовці. Такий захід був проведений для нагадування людям про загиблих героїв та підтримки нових, як духовно, так і матеріально.

Молитву в День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, біля фотостенда «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України» очолив головний капелан Волині протоієрей Михайло Бучак. До неї долучилися обласна та міська влада, військові, ветерани АТО-ООС, рідні героїв та представники громадськості.

У слові отець Михайло зауважив: «Єдине, що потрібно сьогодні нашим полеглим захисникам, – це пам'ять про них, це молитва за спокій їхніх душ і побудова тієї України, за яку вони віддали свої життя… Будемо вірити, що Бог дасть нам сили звести пам’ятник цим героям, а пам’ятником для них буде світла, могутня, незалежна, вільна українська держава».

На Алеї почесних поховань міського кладовища поблизу с. Гаразджа Луцького району, де поховані волинські бійці, панахиду відслужив настоятель храму Воскресіння Господнього священник Ярослав Черенюк.

31 серпня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери