Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДо Покрови в Берестечку: молитви, фестиваль
Новини

До Покрови в Берестечку: молитви, фестиваль

12 жовтня 2021 р. Архіпастирський візит в Берестечко. Світлини інормаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл побував у цьому місті Горохівського деканату.

Спочатку архіпастир очолив Божественну літургію в Свято-Троїцькому соборі. Потім служив панахиду на майдані перед Стелою пам’яті. Владика нагородив церковними відзнаками: народного депутата України В’ячеслава Рубльова, голову Луцької РДА Володимира Кеца та горохівського міського голову Ігоря Грузевича.

Далі архієрей освятив добудовані приміщення міської ради (ЦНАПу) та взяв участь у фестивалі «В єдності наша сила»: побував на виставці зброї часів козаччини, виставці картин художниці Ганни Бойко-Дергай та великому концерті.

У відправах та заходах також взяли участь: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Микола Качмар, інше місцеве духовенство, представники влади і громадськості.

У 1651 р. на полі під Берестечком (на межі Волинської і Рівненської областей) відбулась битва армії Речі Посполитої з військом Богдана Хмельницького. Козаки зазнали поразки. Ця місцевість є місцем паломництва. Тут створено Національно-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви».

Районний фестиваль у Берестечку провели з нагоди Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, Дня захисників і захисниць України та річниці створення Української повстанської армії.

13 жовтня 2021 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери