Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл: «Будуємо, реставруємо, щось руйнуємо. Стереотипи, наприклад»
Новини

Владика Михаїл: «Будуємо, реставруємо, щось руйнуємо. Стереотипи, наприклад»

Своїми поглядами, ідеями щодо розбудови нашого краю митрополит Луцький і Волинський Михаїл поділився в інтерв’ю для інтернет-видання «Перший» (pershyj.com).

Під час розмови архіпастир пояснив, у якому плані веде політику та як це відноситься до церкви. Своєю мрією назвав щасливих людей, які ходили б вулицями і всміхалися. «Я хочу бачити людей щасливими, це мені приносить задоволення. Тому мені хочеться садити троянди, підмітати, робити ремонт. Це ж все не моє. Це тимчасове, поки я тут, я тут сиджу. Але хтось прийде, побачить ці квітки – побачить світ у кращих тонах, щось ми відреставрували – хтось після мене цим буде користуватися», – ділиться керуючий єпархією.

Саме це і спонукає владику не сидіти на місці. «Будуємо, реставруємо, щось руйнуємо. Стереотипи, наприклад. Мрія чи не мрія, а побажання – викоренити з душі людської провінційність. Ми, провінціали, не можемо дивитися масштабно, далеко, перспективно. Ми себе все відчуваємо хохлами, не можемо стати українцями», – переконаний високопреосвященний.

Повністю інтерв’ю можна прочитати ось тут.

26 жовтня 2021 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери