Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАрхієрей відвідав «дитячу церкву»
Новини

Архієрей відвідав «дитячу церкву»

На Введення в храм Пресвятої Богородиці митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в однойменному храмі обласного центру (вул. Конякіна, 25-В).

Із ним служили: луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель протоієрей Віктор Михалевич, інше духовенство – місцеве та з Вінницької єпархії.

У слові владика привітав присутніх зі святом та зазначив, що ця подія готує нас до Різдва – до зустрічі з Христом. Повага до чоловіка й жінки базується на любові. «Любов до Бога, любов до ближнього і любов один до одного» – любов понад усе. Сьогодні ми проявили таку любов до Божої Матері. Високопреосвященний укотре нагадав, що треба любити Україну і себе в Україні, бо «краще там, де ми зробили собі добре». Вихованці недільної школи виступили з гарними привітаннями.

Чин заснування храму та поставлення хреста владика Михаїл звершив 2018 р., в переддень престольного свята. А наступного року освятив Божий дім і очолив перше архієрейське Богослужіння.

За словами о. Віктора, нині тут широко практикують церковно-сімейне служіння. Адже найкращий приклад для дітей – це приклад тата, мами, дідуся, бабусі, інших родичів.

6 грудня 2021 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Віктор Михалевич, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери