Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМитрополит Михаїл – про Різдво і майбутнє
Новини

Митрополит Михаїл – про Різдво і майбутнє

Роздумами про святкування Різдва та інше, що найбільше хвилює мирян, поділився керуючий єпархією з телеканалом «Конкурент TV» (ведучий Дмитро Ураєв).

Наближається Різдво Христове. Тож високопреосвященний розповідав про його особливості та як поводитись у цей період. Зокрема, вітатися – «З Різдвом Христовим та Новим роком!», а не навпаки. «Різдво настає 25-го грудня, а вже слідом за ним – Новий рік. Хоча наші праотці святкували настання нового року навесні». В першу чергу, слід дотримуватися традицій українського Різдва. Щодо символів архіпастир зауважив: вифлеємська зірка на верхівці ялини або її промені.

Окрім святкової атмосфери, нині існують і фактори напруги: карантин, хвороби, війни. «Люди втомились від таких новин, тому чекають свята – можливості зібратись разом». Світова політика останнім часом лякає людей. Оприлюднюється статистична інформація здебільшого померлих від коронавірусу, а не тих, котрі одужали.

Владика говорив і про перспективи обласного центру: вважає, що його варто розширити. «Луцьк має охопити прилеглі населені пункти в радіусі 30 км». Варто приєднати і деякі міста, можливо, навіть, з інших областей. Це об’єднання забезпечить комфортне життя. Миряни повинні жити зручно. Поруч із житлом мають знаходитись магазини, аптеки, будинки побуту, інші заклади та храми. Церков має бути стільки, щоб віряни зручно розмістились усередині, а не стояли на вулиці.

Луцьк – свого роду перша євростолиця. Майже шістсот років тому тут на з’їзді монархів обговорювалися ті ж питання, що й нині цікавлять Європу: економіка і безпека.

Новий рік – це погляд у майбутнє, мрія. Архієрей побажав більше мріяти, адже мрії збуваються.

Подивитись відео повністю можна за цим посиланням.

20 грудня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери