Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархія святкує Водохреще
Новини

Єпархія святкує Водохреще

18–19 січня урочисті служби та велике освячення води з нагоди Богоявлення, Хрещення Господнього здійснювали в парафіях єпархії.

Зокрема, у кафедральному соборі Святої Трійці літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, з ним служило соборне духовенство. Напередодні під проводом архієрея традиційно відправлено всенічну.

У проповіді високопреосвященний зазначив, що подію, яка відбулася понад дві тисячі років тому, ми сприймаємо як сьогодення. Одні вірять у надприродну силу і кажуть, що вода освячена, інші – у вищий розум, який є причиною дивовижних законів природи. Вірянин же чинить, як дитя. Бо ж говорить Господь: «Якщо ви не навернетесь і не будете, як діти, не ввійдете у Царство Небесне» (Мф. 18:3). Ми, як діти, сприймаємо – вода освячена. І ми її споживаємо на своє оздоровлення, на своє очищення, на своє підбадьорення, на своє насичення. Насичення благодаттю Святого Духа. Ми в це віримо і нам не потрібно ніяких додаткових для цього доказів, наголосив владика.

Після відправи відбувся хресний хід до місця великого освячення води на березі річки Стир у Центральному парку ім. Лесі Українки. Цьогоріч процесій знову було дві. Одна вирушила від головного храму єпархії, інша – від парафії Великомученика і цілителя Пантелеймона с. Рованці по той бік ріки.

Потому архіпастир традиційно освятив воду на підприємстві «Луцькводоканал».

19 січня 2022 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери