Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДуховенство й миряни єпархії щоденно наближають перемогу (оновлено)
Новини

Духовенство й миряни єпархії щоденно наближають перемогу (оновлено)

Березень 2022 р. Волинське духовенство. Світлини з мережі Інтернет.

Зараз кожен громадянин намагається бути корисним і допомогти Збройним силам України перемогти ворога.

«Кожен на місці повинен займатись своєю справою. За всіх не потрібно виконувати роботу. Робота церкви у час війни – не бути пасивними, і щоб Господь мінімальною кількістю жертв управив нам перемогу і дарував мир. Надію покладаємо тільки на Бога», – звернувся митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Зокрема, луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук із громадою храму Холмської ікони Богоматері зібрали пожертву 19 100 грн на запчастини і ремонт техніки для нашої армії. Її передали директорові ремонтно-технічного підприємства «Ривеніс» для оплати рахунків. Окрім того, є можливість розмістити 40 біженців. Номер картки для бажаючих допомогти: 4323 3570 2247 5970.

Головний військовий капелан єпархії Михайло Бучак розповів, що військові священники зберігають спокій. «Ми пройшли 2014 р., тож гасло “З нами Бог і Україна!” дуже допомагає, бо де Бог, там перемога. На першому місці має бути молитва за Україну, на другому – виконання душпастирського обов'язку в підтримці воїнів».

Миряни з волонтерами організовують пункти допомоги воїнам продуктами, медикаментами, одягом, взуттям тощо.

У чоловічому монастирі Святителя Миколая с. Жидичин Ківерецького деканату та луцькому жіночому Свято-Василівському монастирі із початком воєнних дій читають Невсипущий Псалтир за воїнів, у церквах – безперестанно служать молебні, акафісти, молитви.

Багато храмів єпархії приймають пожертви від мирян для ЗСУ, їх відразу передають за призначенням.

Для допомоги Збройним силам України з благословіння владики Михаїла долучилася Волинська православна богословська академія. Духовенство Луцька і районного деканату організувало збір продуктів на прохання Житомирської єпархії.

21 березня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери