Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБлагословення на Великий піст для волинян
Новини

Благословення на Великий піст для волинян

Увечері неділі сиропусної, прощеної, митрополит Луцький і Волинський Михаїл виголосив проповідь у кафедральному соборі Святої Трійці перед чином прощення.

Високопреосвященний зазначив: створюючи цей світ, Господь створив нас тілесними, щоб ми жили в гармонії зі світом, і духовними, щоб ми жили в гармонії з Ним.

Гріх, який нині є в суспільстві, розвивається за нашого сприяння. Закон моралі – віку не знає, закон євангельський – поза часом. Закон правди не має ні простору, ні часу, бо це закон Божої правди. Коли ж людина предстає перед Богом, тоді розуміє, що існують закони, котрі вона порушила.

Стосовно останніх подій, ми навіть не сподівалися, що можемо опинитись у такій ситуації. А ще більше – що це все залежить від однієї людини з незрозумілим станом душі, якій сліпо всі чомусь підкоряються. Це означає, що ті люди не турбувалися про стан своєї душі. Вони помирають без шани, бо не позбулися рабства гріха. Нас Господь любить, бо ми стоїмо на боці правди, і знищили рабство гріха ще 2014-го, і не маємо страху. Це є сила любові. Християнин повинен бути озброєний правдою, насамперед, перед самим собою.

Владика вкотре закликає нас навчитися любити себе – не балувати, а по-християнськи любити. Якщо любимо себе, тоді треба викоренити в собі рабство гріха. До Всевишнього взиваємо: «Нехай буде воля Твоя» і позбавляємося страху, бо ми в руках Божих. Господь визначає наш вік, а не людина.

На завершення проповіді архіпастир благословив священнослужителів і мирян нашого краю на Великий піст.

7 березня 2022 р. Інші новини за рубриками: Піст, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери