Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКапелани відвідали захисників Луцька з іконою «Відрада»
Новини

Капелани відвідали захисників Луцька з іконою «Відрада»

На блокпостах обласного центру військові священники служили молебні перед копією чудотворного Ватопедського образа Богоматері «Відрада».

Перед початком цього особливого паломництва проведено молитву в кафедральному соборі Святої Трійці, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. За його благословінням, капелани вирушили з реліквією на духовну підтримку наших бійців, що тримають оборону на рубежах міста.

Владика зазначив, що в такий спосіб звертаємося до Пресвятої Богородиці, являючи впевненість: Божа Мати захистить, збереже нас, наші святині й відверне біду.

Цю ікону привіз з Афону у 2018 р. протоієрей Олександр Вронський, настоятель парафії Іова Почаївського в Луцьку, військовий священник. «Відрада, або Утішення» – одна з найшанованіших ікон Пречистої Діви на Святій горі. Її ще називають Ватопедською, оскільки знаходиться цей образ у Ватопедському монастирі. На іконі Богоматір зображена повернутою обличчям до правого плеча. Згідно з переданням, у 807 році Пречиста звернула Своє лице до ігумена обителі, який стояв на молитві біля святої образа. Богородиця попередила його про намір розбійників пограбувати монастир. Ігумен вжив запобіжних заходів, і обитель була збережена. День вшанування ікони – 3 лютого.

21 березня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери