Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБлаговіщення: традиційні троянди і щоденний послух
Новини

Благовіщення: традиційні троянди і щоденний послух

З нагоди Благовіщення у кафедральному соборі Святої Трійці митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію. Напередодні владика, як і щороку, дарував троянди на всенічній.

Архієрей продовжив традицію, адже на іконі Благовіщення Пресвятої Богородиці ми бачимо архангела Гавриїла, який явився благовістити Діві Марії про народження Спасителя, з лілією в руках. Це надихнуло керуючого єпархією дарувати квіти, дякуючи жінкам за дітонародження.

На завершення Божественної літургії з нагоди Благовіщення митрополит Михаїл виголосив проповідь, нагадавши про послух.

Високопреосвященний навів паралель: коли ангел явився Діви Марії і сказав, що Вона народить дитину, то не ставила зайві запитання, а скорилася і прийняла Свій послух. Тож так само і ми повинні довіряти Господу і жити за Його правилами.

Адже у світському житті батьки радіють, коли їх слухають діти, держава функціонує, коли ми є законослухняними, тож і Всевишній радіє, коли ми дотримуємося законів Божих.

Не варто забувати, що саме таким чином будуємо життя, яке вирує навколо нас, пояснив керуючий єпархією. «Бактерії розвиваються у сприятливому для них середовищі», – тлумачить владика. Тож коли ми живемо праведно, жодні «хвороботворні бактерії» біля нас не зародяться.


7 квітня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери